06 maart 2020

Hoe is het om homo, lesbisch of bi te zijn?

<< Terug naar het overzicht met kinderboeken

Auteur: Honor Head
Uitgeverij: Corona Ars Scribendi 2019/ reeks Mijn leven Jouw leven

Doelgroep: 10+ | Groep: 7-8 | Jaar: 2019 | ISBN: 9789463413784 | Vertaling: Minke van Dam (uit het Engels: Understanding Transgender 2017)

Inhoud

Seksualiteit gaat over seks, seksuele voorkeur en relaties, maar ook over normen en waarden. Dit boek behandelt onderwerpen die hiermee samenhangen: lesbisch, homo of bi zijn, seksuele ontwikkeling in puberteit en adolescentie, stereotypen, homohaat en pesten, steun van familie en vrienden, geloof, twee vaders/twee moeders, acceptatie en respect. Het boek geeft informatie over feiten, gevoelens en emoties, praktische tips en adviezen om met lastige situaties om te gaan. De vragen in de rubriek ‘Praat erover’ nodigen uit tot een gesprek. Achterin staat een lijst van aanbevolen boeken en websites.

Thema’s

Homoseksualiteit, omgaan met seksuele voorkeuren, (zelf)respect.

Soort boek

Helder, informatief boekje (32 blz.) voor jongeren op zoek naar hun seksuele identiteit. Het hele boek is in kleur, korte teksten zijn geordend in kleine hoofdstukken rond een deelonderwerp. De stijl is direct (onder meer door de vaak gebruikte je-vorm) en beknopt, de toon is positief en inlevend. Een respectvol boek voor leerlingen aan het eind van de basisschool en voor pubers.

Extra

Ook voor leerkrachten overzichtelijke en transparante info. Een boek om in de klas te hebben.

<< Terug naar het overzicht met kinderboeken