Aan de slag

SchoolsOUT is een samenwerkingsverband dat scholen en de kinderopvang op maat begeleidt bij aandacht voor seksuele en genderdiversiteit.

Het team SchoolsOUT in Nijmegen biedt kosteloos advies op maat en begeleiding aan Nijmeegse scholen en de kinderopvang rond seksuele en genderdiversiteit. Samen kijken we daarbij naar de behoeften en mogelijkheden en naar wat op dat moment aandacht verdient. En vooral naar de concrete stappen die je op jouw school of binnen jouw kinderopvang kunt zetten.

Werk je in Nijmegen en wil je aan de slag met seksuele en genderdiversiteit? Neem dan contact op met het SchoolsOUT team door te e-mailen naar

SchoolsOUT@ggdgelderlandzuid.nl.

Wil je aan de slag buiten de regio Nijmegen? Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee! Je kunt dan terecht bij de SchoolsOUT partners in Amersfoort, Beuningen, Roermond, Utrecht, Venlo en Zutphen.

Wil je in een andere gemeente aan de slag met de aanpak? Dan zijn er een paar dingen handig voor je om te weten. SchoolsOUT is een officieel erkende gezonde leefstijlinterventie. De aanpak, de tools en het logo (officieel geregistreerd bij BOIP in verband met intellectueel eigendom) kun je gratis navolgen en gebruiken. We gunnen namelijk alle leerlingen/ studenten dat hun school hier mee aan de slag gaat.

We hebben 3 voorwaarden:

  • Vermeld dat SchoolsOUT startte in Nijmegen: GGD Gelderland-Zuid ontwikkelde de aanpak, gefinancierd door de gemeente Nijmegen.
  • Neem deel aan de intervisies met alle SchoolsOUT uitvoerders verspreid over het land. We organiseren deze intervisies om kennis, ervaringen en ideeën met elkaar uit te wisselen 1x per jaar. Maak je als school alleen maar een keer gebruik van een checklist, dan is deze deelname niet nodig. Deelname is wel nodig wanneer je bijvoorbeeld als GGD of adviesorganisatie scholen hierbij wilt gaan begeleiden. Met de intervisies waarborgen we samen de kwaliteit en blijven we van elkaar op de hoogte.
  • Meld je aan via het inschrijfformulier werken met de aanpak SchoolsOUT.

Heb je je aangemeld?

Dan ontvang je van ons schriftelijk toestemming. Ook ontvang je als ‘welkomstcadeau’ een ZIP-bestand met daarin allerlei handige communicatiematerialen. Denk hierbij aan: logo’s, e-mailhandtekeningen, briefpapieropmaak, powerpointformats, posters, banners etc. Hier kun je dan zelf mee aan de slag.

Verder sturen we je een uitnodiging toe voor de jaarlijkse intervisiebijeenkomsten.

Tools

De tools op deze pagina zijn niet digitoegankelijk. Neem contact met ons op wanneer je een toegankelijke versie nodig hebt.

Team SchoolsOUT

Het team SchoolsOUT biedt kosteloos advies op maat en begeleiding aan Nijmeegse scholen rond seksuele en genderdiversiteit. We kijken daarbij naar de behoeften en mogelijkheden van de school en naar wat op dat moment aandacht verdient. Ook kijken we naar de concrete stappen die de school kan zetten.

Werk je op een school en wil je aan de slag met seksuele en genderdiversiteit? Neem dan contact op met het SchoolsOUT team door te e-mailen naar
SchoolsOUT@ggdgelderlandzuid.nl.