Aan de slag

Wij zijn een samenwerkingsverband dat scholen en kinderopvang in de regio Nijmegen op maat begeleidt bij aandacht voor seksuele en genderdiversiteit. Ben je werkzaam binnen onze regio, dan kun je contact met ons opnemen.

Wil je aan de slag buiten de regio Nijmegen? Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee! Er zijn dan een paar dingen handig voor je om te weten. SchoolsOUT is een officieel erkende gezonde leefstijlinterventie. De aanpak, de tools en het logo (officieel geregistreerd bij BOIP in verband met intellectueel eigendom) kun je gratis nolgen en gebruiken. We gunnen namelijk alle leerlingen dat hun school hier mee aan de slag gaat.

We hebben drie voorwaarden:

  1. Vermeld dat SchoolsOUT startte in Nijmegen. GGD Gelderland-Zuid ontwikkelde de aanpak, gefinancierd door de gemeente Nijmegen.
  2. Neem deel aan de intervisies met alle SchoolsOUT uitvoerders verspreid over het land. We organiseren deze intervisies om kennis, ervaringen en ideeën met elkaar uit te wisselen maximaal 1x per jaar. Maak je als school alleen maar een keer gebruik van een checklist, dan is deze deelname niet nodig. Deelname is wel nodig wanneer je bijvoorbeeld als GGD of adviesorganisatie scholen hierbij wilt gaan begeleiden. Met de intervisies waarborgen we samen de kwaliteit en blijven we van elkaar op de hoogte.
  3. Meld je aan via het inschrijfformulier werken met de aanpak SchoolsOUT.

Heb je je aangemeld?

Dan ontvang je van ons schriftelijk toestemming. Ook ontvang je als ‘welkomstcadeau’ een ZIP-bestand met daarin allerlei handige communicatiematerialen. Denk hierbij aan: logo’s, e-mailhandtekening, briefpapieropmaak, powerpointformat, posters, banners etc. Hier kun je dan zelf mee aan de slag.

Verder sturen we je een uitnodiging toe voor de jaarlijkse intervisiebijeenkomsten.

Tools

De tools op deze pagina zijn niet digitoegankelijk. Neem contact met ons op wanneer je een toegankelijke versie nodig hebt.

Team SchoolsOUT

Het team SchoolsOUT biedt kosteloos advies op maat en begeleiding aan Nijmeegse scholen rond seksuele en genderdiversiteit. We kijken daarbij naar de behoeften en mogelijkheden van de school en naar wat op dat moment aandacht verdient. Ook kijken we naar de concrete stappen die de school kan zetten.

Werk je op een school en wil je aan de slag met seksuele en genderdiversiteit? Neem dan contact op met het SchoolsOUT team door te e-mailen naar
SchoolsOUT@ggdgelderlandzuid.nl.