20 februari 2019

Prinses Nina

Auteur: Marlise Achterbergh
Uitgeverij: Clavis
Illustrator: Iris Compiet

Doelgroep: 5+ | Groep: Groep 1 t/m 4 | Jaar: 2013
| ISBN: 9789044820553

Inhoud

Prinses Nina is een beetje wild, slim, vrolijk en nieuwsgierig. Ze moet er niet aan denken om met een prins te trouwen. Toch komen er uit de hele wereld prinsen met prachtige cadeaus en bijzondere eigenschappen, maar geen past bij Nina. Met Prinses Melowo uit Ghana kan ze wél doen wat ze leuk vindt. Als die weer moet vertrekken, maakt maar één idee hen vrolijk: samen trouwen. Zo krijgt het land twee koninginnen en leeft iedereen nog lang en gelukkig.

Thema’s

Diversiteit, gelijkwaardigheid.

Soort boek

Full colour prentenboek. Modern sprookje over twee eigenzinnige prinsessen met een verschillende huidskleur, die iets willen doen met hun talent en niet zitten te wachten op de prins met het witte paard. Het boek wijkt af van het standaard sprookje, doordat de landen waaruit de prinsen komen met name genoemd worden. De illustraties zijn net als Nina en Melowo: kleurrijk, vrolijk, warm en een beetje wild.

Extra

Het boek is het resultaat van een verhalenwedstrijd van o.a. Inclusive Works en Clavis rond het thema ‘diversiteit’. Het heeft gewonnen in de afdeling kleuters en is daarna in deze vorm gedrukt.