08 april 2022

Beuningen tekent SchoolsOUT overeenkomst

Afgelopen Valentijnsdag ging Beuningen tijdens een feestelijke bijeenkomst met SchoolsOUT aan de slag. Van de basisscholen De Hoeven, Montijn en Klavervier kwamen kinderen, leerkrachten en een directeur naar het gemeentehuis voor de gezamenlijke start. Zij gaan als eerste scholen in Beuningen deelnemen aan SchoolsOUT met als motto: “Op school kun je jezelf zijn en mag je houden van wie je wil!”.

Scholenkoepel Groeisaam ondersteunt de aanpak van harte en ziet dit als inspiratie voor andere scholen en leerlingen om hieraan mee te gaan doen. Kinderburgemeester Quinty de Bruijn en wethouder Hans Driessen tekenden de verklaring namens de gemeente. Verder tekenden COC regio Nijmegen, DITO young LGBT+ Nijmegen en de GGD.

Terugkijkend op de geslaagde bijeenkomst zegt wethouder Hans Driessen: “Ik ben erg blij met de openheid en de onbevangenheid waarmee over genderdiversiteit werd gesproken. Als je ruimte geeft aan een ander, krijg je zelf ook ruimte!”

Ook in de Provincie Utrecht krijgt SchoolsOUT een vervolg. Op 11 maart hebben deze provincie en de gemeenten Amersfoort en Utrecht het startsein gegeven voor hun VO scholen.

Leuk detail op de foto: in het midden met een rood jasje staat Brechtje Bandell. Vanuit de GGD gaat zij de Beuningse scholen op maat begeleiden.