24 januari 2022

Boekentip: Zo klinkt verandering – Amanda Gorman

Wouter Marinissen – bibliotheek Nijmegen
‘Zo klinkt verandering’ … echt een pareltje! Het boek gaat over een meisje dat gitaar speelt en hiermee kinderen om zich heen verzamelt om samen muziek mee te maken. Het meisje roept zo al muziekmakend op tot verandering in de wereld, met poëtische zinnen als ‘Ik ben het licht dat de duisternis verdringt. Er is liefde waar verandering zingt.’

De lezer wordt ook uitgenodigd om aan te sluiten bij deze inspirerende muziekstoet. Om zo bij te dragen aan een inclusievere en eerlijke wereld. Want: ‘De klank van verandering komt steeds dichterbij. Ik kan het voelen tot in mijn tenen, verandering zit in mij.’ Het prentenboek is van de hand van niemand minder dan Amanda Gorman. Zij trad eerder met een indrukwekkend gedicht op bij de inauguratie van president Joe Biden.

Haar poëzie is prachtig vertaald door Gershwin Bonevacia. Het boek is een mooi voorleesboek dat je kunt gebruiken in groep 1 tot en met 8. Het bevat prachtige en kleurrijke tekeningen! Daarnaast is het ook een heel geschikt middel om het onderwerp ‘inclusie’ aan te kaarten en daarover te praten in je groep.