08 april 2022

EuroGames in Nijmegen

Van 27 tot en met 30 juli vinden de EuroGames in Nijmegen plaats. Dit grootse sportevenement vindt elk jaar in een andere stad in Europa plaats. Dit jaar dus in ons eigen Nijmegen! Doel van de EuroGames is om integratie en emancipatie van LHBTIQ+ sporters te stimuleren en hen te ondersteunen. De slogan is ‘Gelderland loves to move’, want sporten verbindt en is voor iedereen. Iedereen kan aan de EuroGames deelnemen, als sporter, toeschouwer of vrijwilliger.

Meedoen aan de EuroGames kan op verschillende manieren:

  • Organiseer in de aanloop op de EuroGames tussen 1 mei en 27 juli een side event voor jongeren. Hiervoor kun je subsidie aanvragen.
  • Meld je aan als sporter en doe mee met één van de negentien sporten.
  • Help mee als vrijwilliger. Denk aan het verwelkomen van mensen bij de accreditatiebalie na hun aankomst, het opnemen van de scores langs het sportveld, het maken van foto’s, het uitreiken van medailles en nog veel meer. Voor de leerlingen van jullie GSA kan dit een hartstikke leuke ervaring zijn.

Vragen?

Voor vragen over de EuroGames zelf kun je terecht bij Joost van Wijngaarden via 06 – 19 96 01 43 of info@eurogames2022.eu. Wil je een side event organiseren? Neem dan contact op met Tom Huntink via cultuur@eurogames.eu of 06 – 42 27 19 00.