08 juni 2022

Komen jullie naar de gratis filmochtend bij LUX en Aldenhof?

Op dinsdag 11 oktober vieren we de Coming Out Dag. Speciaal op deze dag en op donderdag 13 oktober organiseren LUX en SchoolsOUT een gratis filmochtend voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

  • LUX: dinsdag 11 oktober tussen 09:00 en 12:30 uur
  • Aldenhof: donderdag 13 oktober tussen 09:00 en 12:30 uur

Het programma bestaat uit korte films en documentaires over seksuele en genderdiversiteit, uit de kast komen en jezelf zijn. Natuurlijk altijd met leeftijdsgenoten in de hoofdrol. Film is een prachtig kanaal om onderwerpen te bespreken. Daarom komen er altijd bijzondere gasten zoals regisseurs en hoofdpersonen uit de films. Zo kunnen leerlingen vragen stellen en na de films met elkaar in gesprek gaan over wat ze hebben gezien.

We kijken bijvoorbeeld de korte documentaire ‘Skip And the Rhythm Rangers’ over de 14-jarige Skip, voor wie dansen zijn passie is. De choreografie met veel vogueing is lichamelijk uitdagend, maar ook op een ander vlak moeilijk voor Skip. Wat als zijn leeftijdsgenoten hem zo zien? Dansen is voor meisjes en voor homo’s, vinden zijn klasgenoten. Geeft Skip zijn droom op of kiest hij ervoor om zichzelf te blijven? Belangrijk voor leerlingen om de gevolgen van pesten en stigma’s te onderzoeken.

Kom je samen met jouw leerlingen naar de filmvoorstelling? Wie weet stellen zij zelf hun vragen aan Skip. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.