14 september 2022

Meld je aan voor het filmprogramma bij LUX en Aldenhof 

Kom je samen met jouw leerlingen naar de filmvoorstelling bij LUX en Aldenhof op 11 en 13 oktober? Deze gratis filmochtend is bedoeld voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. De ochtend bestaat uit een interactief filmprogramma over seksuele diversiteit, identiteit en jezelf kunnen zijn. Altijd met kinderen in de hoofdrol. Samen met bijzondere gasten, filmmakers en acteurs of hoofdrolspelers gaan we in gesprek met de zaal over seksuele diversiteit, ‘anders zijn’, rolpatronen doorbreken en uit de kast komen.

Dit jaar staan de volgende films op het programma:

1. Skip and the Rhythm Rangers (14 min.)
Deze korte documentaire laat je binnentreden in het hoofd van de veertienjarige Skip. Voor hem is dansen het belangrijkste in zijn leven. Eén gedachte weerhoudt hem echter:  “voguing is voor gays”. Geeft Skip zijn droom op of kiest hij ervoor om zichzelf te blijven?

2. Nog een week: Over een week hoor ik of ik mag beginnen met puberteitsremmers (15 min.)

Esmee (12) is geboren als jongen maar gaat door het leven als meisje. Als ze nu geen puberteitsremmers krijgt zal haar stem lager worden en zullen haar voeten gaan groeien. Daar moet Esmee niet aan denken! Over een week wordt ze getest en hoort ze of ze aan de remmers mag beginnen…

3. Leonie (3 min.)

Ieder kind moet worden beschermd tegen pesten. Ongeacht je seksuele voorkeur. Leonie voelt zich kwetsbaar nu ze heeft verteld dat ze op meisjes valt.

 4. Ik ben een meisje (15 min.)

Joppe en haar vriendinnen weten het zeker: ze is gewoon een meisje dat per ongeluk in een jongenslijf gevangen zit. Ze is 13 jaar en heeft een oogje op Brian. Maar Brian weet dus niet dat Joppe ‘eigenlijk een jongen’ is. En hoe vraag je dan verkering aan een jongen als Brian? Zou hij het snappen? En wat is het goede moment om het te vertellen?

Het programma duurt ongeveer 75 minuten van begin tot eind. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.