08 april 2022

Regenboog sociale kaart

“Ik heb een leerling die zich van alles afvraagt over de eigen gender. Naar wie kan ik haar doorverwijzen voor een goed gesprek?” “Bij ons op school is een leerling die heel graag in contact komt met andere queer tieners. Worden er wel eens leuke activiteiten georganiseerd in Nijmegen waar die bij aan kan sluiten?” Vanuit meerdere scholen ontvingen we bij SchoolsOUT de vraag naar een handige lijst van organisaties en sites om leerlingen naar door te verwijzen of om zelf meer informatie te vinden.

Social Work student Emma van Ooijen (op de foto hierboven) heeft in haar tweedejaars stage bij SchoolsOUT een prachtige eerste aanzet gemaakt van zo’n sociale kaart. Het blijft natuurlijk een groeidocument, dus als je nuttige aanvullingen hebt, laat het ons vooral weten via schoolsout@ggdgelderlandzuid.nl.

De sociale kaart bestaat uit meerdere onderdelen en categorieën: Nijmegen, Online, Lotgenotencontact, Psychologische begeleiding, Medische begeleiding, Ontmoeten, Religie en cultuur, Hulp in het onderwijs en Algemene informatie.