17 mei 2024

Save the date! Coming Out Dag 2024

Op Coming Out Dag vieren we dat je mag zijn wie je bent! Ieder jaar bieden SchoolsOUT en Filmhuis LUX weer een bijzonder en interactief programma met de beste korte films over seksuele en genderdiversiteit voor groep 7 en 8.

Nijmegen Dukenburg

Leerlingen van groep 7 en 8 zijn op donderdag 10 oktober van harte welkom in Lindenberg Aldenhof om een selectie korte films te kijken. Naast de films die worden vertoond, zijn er ook Q&A’s met special guests.

Nijmegen centrum

Op vrijdag 11 oktober vindt het programma plaats in LUX. Tussen de films door kunnen leerlingen in gesprek met special guests en echte filmmakers.

Death to the bikini

Eén van de films die op het programma staat, is Death to the bikini. Een energieke en komische film waarin wildebras Lili (11 jaar) in het zwembad in niets van haar beste vrienden verschilt. Maar dat dreigt te veranderen: haar ouders vinden het tijd voor nieuwe zwemkleding.

Lili vindt het superstom dat ze niet zelf mag kiezen wat haar zwemkleding wordt. Hoe loopt dat af?
(Let op: de film is in het Frans gesproken maar wordt in het Nederlands ondertiteld).

Bekijk hier alvast de trailer : https://www.youtube.com/watch?v=Kgy2fkZFQhI

Tijden en aanmelden

Het programma duurt ongeveer 75 minuten en de starttijden zullen tussen 09:30 en 11:00 zijn. Vanwege het beperkte aantal plekken dat beschikbaar is, vragen we je aan te melden