28 januari 2022

Terugblik Paarse Vrijdag

Leuk om te zien dat veel VO-scholen ondanks alle coronaperikelen toch Paarse Vrijdag-activiteiten op school hebben georganiseerd. Verschillende media hebben aandacht besteed aan hoe Nijmegen Paars kleurde. Lees de artikelen van Omroep Gelderland en De Brug Nijmegen. En beluister het radio-optreden van leerling Joel van het Canisius College op Radio NPO 3 FM met de belangrijkste boodschap: je veilig voelen op school door te mogen zijn wie je bent! Lees meer.

Voortgezet onderwijsscholen, mbo’s, hbo’s en universiteiten doen al jaren mee met Paarse Vrijdag. “Wij vinden het als school erg belangrijk om bij deze dag stil te staan. School is een plek waar jongeren zich ontwikkelen. En moet dus een plek zijn waar ze voelen dat ze kunnen zijn wie ze willen zijn. Wij willen als school aan leerlingen laten zien dat iedereen er toe doet, op een respectvolle manier benaderd moet worden en trots op zichzelf mag zijn. We verwachten daarin van iedereen een open mind”, vertelt Jeannine Boset, in het nieuwsbericht van Omroep Gelderland. Jeannine is afdelingsleider van de havo-afdeling van het Kandinsky College.

De leerlingen die Paarse Vrijdag op het Kandinsky College organiseerden, hopen dat deze dag de ogen van medeleerlingen opent. “Wij zijn ook gewoon mensen. Wij willen dat er aandacht is voor ons en dat wij onszelf mogen zijn”, vertelt leerling Emma aan Omroep Gelderland.

Bekijk hieronder foto’s van verschillende scholen.