06 september 2023

Voorbeeldtekst Coming Out Dag

Wij hangen de vlag uit!

Woensdag 11 oktober is het weer internationale Coming Out Dag. Op school vieren we dan dat iedereen zichzelf kan zijn en kan houden van wie die wil. We hangen daarom net als andere Nijmeegse scholen de regenboogvlag uit van 9 tot en met 13 oktober.

Waarom hangen we de vlag uit?

Wij zetten ons graag in voor een veilige omgeving waar al onze leerlingen en leraren bij horen. En juist ook die personen steunen voor wie dit nog niet vanzelfsprekend is. Dit betekent dat we een school willen zijn waar iedereen zich geaccepteerd en veilig voelt. Door het uithangen van de vlag laten wij dit zien.

We willen dat alle leerlingen zich veilig voelen om zichzelf te laten zien en te zijn wie ze zijn. Leerlingen zouden niet hierom bang moeten zijn voor oordeel of pesterijen. We geloven dat het veilige gevoel meehelpt aan de gezondheid en de ontwikkeling van al onze leerlingen.

Samenwerken met ouders

Dit kunnen we niet alleen. Daarom werken we graag met u samen. Zo zorgen we ervoor dat onze school een school voor iedereen is en respectvol blijft. Tussen 9 en 13 oktober bespreken we dit in een les. Het zal dan gaan over jezelf zijn en houden van wie je wil. U kunt hier thuis ook met uw kind over praten. Wilt u tips om zo’n gesprekje aan te gaan? Kijk dan op Sense.info en opvoeden.nl.

Samenwerken met Nijmeegse partners

Behalve de scholen doen in Nijmegen ook andere partners mee aan Coming Out Week: Gemeente Nijmegen, de kinder- en jongerenwerkers van Bindkracht 10, Sportbedrijf Nijmegen, de politie, de bibliotheek, LUX, winkeliers, STIPS, Thuiszorg, Buurtzorg, sport- en wijkcentra, GGD Gelderland-Zuid en nog veel meer organisaties en instellingen.