06 september 2023

Voorbeeldtekst vlaggen Coming Out Dag

Wij hangen de vlag uit!

Woensdag 11 oktober is het weer internationale Coming Out Dag. Op school vieren we dan dat iedereen zichzelf kan zijn en kan houden van wie die wil. We hangen daarom net als andere Nijmeegse scholen de regenboogvlag uit van 9 tot en met 13 oktober.

Wij willen ons namelijk graag inzetten voor een veilige en inclusieve omgeving voor al onze leerlingen en leraren. En juist ook diegenen steunen voor wie dit nog niet vanzelfsprekend is. Dit betekent dat we een school willen zijn waar iedereen zich geaccepteerd en veilig voelt. Door het uithangen van de vlag dragen wij onze boodschap van tolerantie en inclusiviteit uit.

We willen dat alle leerlingen zich veilig voelen om zichzelf te uiten en te zijn wie ze zijn, zonder angst voor oordeel of pesterijen. We geloven dat een omgeving waarin onze leerlingen zich gesteund voelen, bijdraagt aan het welzijn en de ontwikkeling van al onze leerlingen.

Graag werken we met u samen om ervoor te zorgen dat onze school een inclusieve en respectvolle school blijft voor iedereen. Met onze leerlingen praten we tussen 9 oktober en 13 oktober een keer in een les over jezelf zijn en houden van wie je wil. U kunt hier thuis ook met uw kind over praten. Wilt u tips om zo’n gesprekje aan te gaan? Kijk dan op Sense.info en opvoeden.nl.

Behalve de scholen doen in Nijmegen ook andere partners mee aan Coming Out Week: Gemeente Nijmegen, de kinder- en jongerenwerkers van Bindkracht 10, Sportbedrijf Nijmegen, de politie, de bibliotheek, LUX, winkeliers, STIPS, Thuiszorg, Buurtzorg, sport- en wijkcentra, GGD Gelderland-Zuid en nog veel meer organisaties en instellingen.